Meet the Team: Captain Danger

Eerste piloot van de Helicopter – Captain Danger
Door Stefan Westerink

Bekend bij velen, geliefd bij de meesten, Sam “Captain Jack Danger” Koopman heeft zijn reputatie als groovy motherfunker meer dan verdiend. Hij kent de ins en outs, de hoeken en gaten, van de
studio’s als geen ander en is altijd wel ergens te vinden om facturen te sturen voor uitstaande drankjes. Hij is een ongelofelijk waardevol lid van het Helicopter-team en met zijn vriendelijke kapsel en Zappa-eske snor heeft hij al menig muzikant verwelkomd die door de deuren van de Helicopter is gekomen.

Sam is een wervelwind van positieve energie en een creatieve krachtpatser. Als hij niet in de Helicopter werkt, besteedt hij zijn tijd aan het verbeteren van zijn basvaardigheden en neemt hij vaak deel aan jams in de hele stad. Hij doet verslag van zijn ervaringen op deze jams in Mapping the Scene en is redacteur van de Propeller. Verder is Sam een ervaren leraar Nederlands en Engels (en staat altijd open voor nieuwe studenten!).

Belangrijker nog, dankzij zijn niet aflatende toewijding aan JOU en zijn toewijding aan muziek, heeft Sam een jaar lang opzwepende Launchpads gehost als de verleidelijke Captain Jack Danger. Voor dit artikel interviewde Sam Koopman zichzelf, de enige echte Captain Jack Danger.

Sam: Ik zie er geweldig uit! Bedankt dat je de tijd neemt om met me te praten.

Cpt. Jack Danger: Ik ook! Blij om hier te zijn.

Sam: Ik moet mezelf afvragen, wat is er met die act?

Cpt. Jack Danger: Ik ben de belichaming van funk, de essentie van soul. Ik vind het leuk om me te verkleden en mezelf een titel te geven.

Sam: Hoe kijk ik terug op een jaar Launchpads?

Cpt. Jack Danger: Bedankt dat je het vraagt. Oorspronkelijk kwamen Gigi, Guus en ik tijdens een vergadering op het idee voor het Launchpad en haalden Martijn erbij. Maar persoonlijk kwam het bij me op toen ik de microfoons stond te schrobben en de versterkers aan het smeren was en ik in elke studio geweldige bands hoorde spelen. Ik realiseerde me dat al die bands die ijverig aan het oefenen waren een podium verdienden en dat wij ze dat konden geven. Meer dan 20 bands hebben opgetreden en elk Launchpad was een succes. En nog belangrijker, omdat ik net zoveel van aandacht hou als ieder ander, wist ik dat ik de spotlights voor mezelf kon nemen.

Sam: Nou, heb ik dat gedaan?

Cpt. Jack Danger: Dat heb ik zeker gedaan.

Sam: Wat maakt de Helicopter zo speciaal?

Cpt. Jack Danger: Ik denk dat de liefde van ons hele team voor de Helicopter en de passie en het enthousiasme van onze muzikanten bijdragen aan de gezellige en familiaire sfeer. Mensen komen op de eerste plaats en muziek komt op de tweede plaats, al het andere kan buiten gelaten worden.

Sam: Zeker fijn dat ik hier ben. Nog een laatste woord?

Cpt. Jack Danger: Ik hoop jullie allemaal snel te zien, aarzel niet om hallo te zeggen als je me ziet. Kom naar de volgende Launchpad, volg de nieuwsbrief, maar vooral: keep rockin’.