Maak kennis met het team: Martijn de Groot

Martijn

Als je regelmatig bij de Heli oefent is de kans niet gering dat je hem al kent. Een van de laatste aanvulling aan het Heli-team en iemand die meteen een enorme impact heeft gemaakt; Martijn de Groot. Hij heeft vaak te weinig geslapen, is meestal hyperactief en is altijd bereid om je uit de brand te helpen met de meest onverklaarbare technische en audio-gerelateerde problemen. Martijn, of Marty, of Pierre, of Shin, hoe je hem ook wil noemen, is van huis uit gitarist en audio engineer. Naast het werk bij Helicopter heeft hij altijd vele ijzers in het vuur hangen, zoals zijn werk bij opnamestudio HAL5 in Osdorp en zijn eigen muziekproductiebedrijf Still Sound. Daarnaast werkt hij als geluidstechnicus bij optredens door het hele land. 

Als je recent bij een optreden bent geweest bij Helicopter heb je vast gemerkt dat Martijn bij ons achter het mengpaneel staat. Het geluid is namelijk nooit beter geweest en daar zijn zowel de bands als het publiek erg dankbaar voor. Naast dat hij de concerten in goede banen leidt en ‘s avonds gastheer is in de Heli, helpt Martijn ons ook nog met het repareren van apparatuur, zodat we die sexy Orange-versterker niet meteen hoeven weg te smijten als er weer iemand een Bundaberg overheen gegoten heeft. Heel relaxed.

Zelf maakt hij uiteenlopende projecten in zijn thuisstudio, waarbij zijn liefde voor genre-mashing al snel duidelijk wordt. De meeste beginnen er in niet aan om Motown te laten overlopen in stotterende math-rock, waarna je met een shredding metal solo de jazzfusion induikt. Martijn dus wel. Daarnaast werkt hij ook samen met zijn vriendin, de Franse K-pop artiest Colline, en brengen ze beide geregeld muziek uit die je ook kan terugvinden op Spotify en Youtube.

Hij is altijd wel down voor een praatje, dus als je advies kan gebruiken over iets dat met opname, productie of techniek te maken heeft, grijp hem vast.