Nieuwe Releases! Maart

Recent weer veel nieuwe singels, EPtjes en een album uitgekomen van de dappere piloten van de Helibrigade. Check it out!

De Delegatie – Dwarsdoorsnede

Eran Har Even Trio – Shorter Days

Future Husband – Good Company

Grand Mother – extrovert

Krachtstroom – Keerzijde

The Klittens – Reading Material

Riot Of The Black Llama – Funky Riot

Silica – Hitting The Ground

Solar Instinct – Live at Volta

Komt is jouw muziek recent uit op Spotify of elders? Laat het ons weten en we voegen je toe aan onze spotifylijst en delen het via onze socials!

Deze maand uitgelicht de nieuwe EP van Heli’s eigen De DelegatieDwarsdoornsnede.

 – Op de tweede EP ‘Dwarsdoorsnede’ bezingt De Delegatie alles van huisjesmelkers tot thuislozen Dwarsdoorsnede is de tweede EP van Nederlandstalig garagerock duo De Delegatie. Op Dwarsdoorsnede komen alle kenmerkende persona’s van de moderne maatschappij aan bod: van huisjesmelkers tot thuislozen en van sportmannen tot rijkeluisdochters. Dwarsdoorsnede verschijnt op 26 januari op Spotify en andere streamingplatforms.

De vier nummers van de EP zijn als een dwarsdoorsnede van de samenleving. Zo beschrijft het eerste nummer Sportman het verhaal van het eeuwige talent als eeuwige ‘probleemkind’. Sporters als Nick Kyrgios en Mohamed Ihatarren, die zich niet van hun jeugd konden losmaken: “En toen kreeg ik betaald – mijn tienerogen raakten een beetje verdwaald – want ik kom uit een wijk – waar je laat zien hoeveel je verdient”

Op Papa betaalt worden kinderen met rijke ouders bezongen. Ondanks het luxe leven van reisjes en scheuren op de Van Moof, heeft ook de rijkeluisdochter uiteindelijk het gevoel dat de kritiek vanuit de maatschappij misplaatst is: “Oh meneer – kijk niet op mij neer – omdat ik niet anders weet – zo ben ik ook maar geboren”

En hoe zit het met de huizenmarkt? Vind maar eens een kamer gaat over de welbekende zoektocht naar een huis of nog minder dan dat: de kamer. De pandjesbaas biedt mogelijkheden. Maar vóór wat, hoort wat. Ook geborgenheid heeft een prijs: “ik heb liever dat je ’s avonds je kamer niet verlaat – dat maakt me namelijk zo nerveus – je zit hier veilig achter slot en grendel – het is de juiste keuze”

Het slot van de EP is Wisselmachine, een viering van de kraker, de zakenman en de thuisloze. Vlak voordat de dansbeat in kickt, wordt er bezongen: “Op straat bestaat geen wet – het is van retteketet – het is van nooit meer te laat – ik ben nu eigen baas”.

De Delegatie bestaat uit Amsterdammer Daan Folkeringa (gitaar, zang) en Utrechter Tim Homan (bas, toetsen, zang). Het duo laat zich ondersteunen door drumcomputers uit de twintigste eeuw. In 2023 lanceerde De Delegatie hun eerste EP Schande!. Op 19 januari treedt De Delegatie op bij The Clash of the Titans in dB’s (Utrecht) en op 9 februari treedt De Delegatie op in De Nieuwe Anita (Amsterdam). – Tekst: De Delegatie