Meet the Team: Sophie

Misschien ken je haar van de vele bands die zij ritmisch dirigeert, misschien van de Heli-corridoren of misschien van een afzakkertje in de Maloe Melo. Als je haar nog niet kent draai je misschien nog niet zo lang mee bij de Helicopter. Vandaag in Meet the Team: Helicopter Grondlegger Sophie. 

Als Vincent de organisatorische savant en Bernard de spierbonk is, dan is Sophie de technische meesterbrein achter onze muzikale vliegbasis. Gezegend met twee rechterhanden geeft Sophie sinds jaar en dag de fysieke ruimte van de Heli vorm en verricht wonderdaden met hout waar Jesus een puntje aan kan zuigen. Aan creativiteit geen gebrek, wat bijvoorbeeld naar voren komt in de fraai afgewerkte borden en de kroonluchters die de Heli sieren. Menig apparaat is een tweede of derde leven beschonken door haar reparatiekrachten. Eigenlijk is niets kapot tot Sophie het kapot heeft verklaard.

Alsof dat niet indrukwekkend genoeg was, is Sophie ook voor alle computergerateerde ongein de onbetwiste guru. En als moderator van de website en socials zit ze het media team (lees: mij) achter de vodden om de deadlines te halen, wat misschien nog uitdagender is. 

Sophie is een vervent verzamelaar van indiebands. Met haar bands Party of the Mind, Raccoon Rally en met Selma Peelen is zij een graaggeziene performer op podia doorheen de stad en het hele land, waar ze met een strakke en sterke drumbeat haar bandleden ondersteunt. Ze bracht al meerdere CDs en tapes uit met Party of the Mind (die je toevallig in onze merch-vitrine kan vinden, hint, hint) en heel binenkort komen ook haar andere projecten aan bod met nieuw materiaal.

Houd de Agenda in de gaten voor de concerten van deze rotor-rocker.

Party of the Mind op Instagram en op onze website

Selma Peelen op Instagram

Raccoon Rally op Instagram