Meet the Team: Guus

Guus van Beelen

Het is moeilijk te geloven dan Sophie, Vincent en Bernard tot een paar jaar terug, naast hun drukke werkleven, de hele Helicopter met z’n drieën runden. Ze renden zich het schompes om iedere kleinigheid te fixen na- of voor een lange werkdag en dat kon handiger. Gelukkig was er nog iemand die bijna net zo veel tijd in de Heli doorbracht als de drie grondleggers en dat was Guus van Beelen. 

Guus is bassist, docent en geluidstechnicus en was sowieso vaak in de Heli te vinden om zijn oefen-uurtjes erin te krijgen. Daarnaast is hij een behulpzame en vakkundige muzikant. Eén plus één is twee dus Guus werd gerekruteerd om in te springen en het fort te bewaken als de bazen verhinderd waren. Daarmee zette hij een stroomversnelling in gang die ertoe heeft geleid dat de Helicopter nu een Team van 11 personen kent die het luchtschip samen bemannen, waaronder ik. Thanks Guus!

Na te zijn afgestudeerd van de jazzopleiding van het conservatorium van Amsterdam met een master in filmmuziek-compositie, geeft Guus basles, componeert en werkt op verschillende locaties in de techniek. Bij de Heli staat Guus bekend om zijn betrouwbaarheid, zijn harde werken en zijn oog voor detail. Als Guus iets regelt, dan wordt het ook goed geregeld. Daarom is hij ook een onmisbare factor in het succes van Launchpad. 

Een aantal jaar geleden heeft Guus een nieuwe uitdaging ondernomen; de cello. Je kan hem daarom geregeld tegenkomen met zijn grote koffer op zijn rug of tot in de kleine uurtjes oefenend op zijn intonatie of strijktechniek. Ik bewonder altijd de muzikanten die discipline kunnen opbrengen om keihard te oefenen en Guus is hiervan hét uitgelezen voorbeeld. 

Ben jij op zoek naar een basleraar, een filmcomponist, een geluidstechnicus of een flauw grapje? Check Guus z’n website of spreek hem aan als je hem tegenkomt in de Heli.

Website