Meet the Team: Gigi

Dat we bij de Heli een hoop talent in huis hebben staat buiten kijf. Ieder Heli-crewlid brengt zo hun eigen expertise mee, maar weinig kennen echter zo’n brede inzetbaarheid als ons milde manusje-van-alles, Gigi. Je kent haar wellicht van de avonddiensten die ze tot voor kort verzorgde, immer in kleurrijke en stijlvolle Bohemien vintage gestoken, hoewel ze nu vaak achter (de) schermen aan het ploeteren is om de Helicopter op sociale media zichtbaar te maken. Als je ons volgt op Instagram, ken je haar werk zeker.

Giggles is bij de Heli kind aan huis en heeft hier in de mythische beginjaren met haar toenmalige band Plain Lazy vaak geoefend. Ze heeft dan ook een groot hart voor de zaak. “Het voelt alsof we deel uitmaken van iets heel belangrijks. Iets dat heel vrij is, en waar we allemaal onze eigen weirdness aan bijdragen.” Amen! Weird is ze wel, maar daar houden we van. Bovendien, weinig collega’s hebben zo veel geduld, soms zelfs enthousiasme, voor de wilde/onzinnige plannen van de Captain, wat zeer gewaardeerd wordt. 

Gigi (uitgesproken als DjiDji) is zangeres, producer en performer. Eigenlijk is ze all-round-muzikant, omdat ze overal wel verstand van heeft, van schrijven, tot optreden tot opnemen. Ze zong in de band Golden Boy en tot voor kort was zij de frontwoman van de, helaas geïmplodeerde, energieke Nu-Disco band JOBIM, die onder andere meedeed aan de Amsterdamse Popprijs. Gelukkig zijn de bangers nog wel te horen op Spotify. Sindsdien is zij begonnen met haar solo project Piuma Blu, waarin ze de Nu-Disco laat beinvloeden door haar fascinatie voor New Wave en soundscapes, om uiteindelijk toch nog stampend en springend op de grimey dansvloer van een club te arriveren. En binnenkort kunnen we een paar spannende collabs verwachten…

 Vroeger had Gigi last van het knagende gevoel dat ze zich muzikaal moest specialiseren. Op een gegeven moment ging er echter een lichtje branden; met meer dan 10,000 uur aan muzikale ondernemingen was ze toch eigenlijk gewoon een volleerd jack of all trades. “Toen kreeg ik toch een beetje minder imposter-syndrome”. Ze meldde zich aan voor de opleiding creative artist aan het conservatorium van Haarlem. Alsof dat niet genoeg was, studeert ze ook nog musicologie aan de UvA. Voeg daar nog haar kennis van fotografie, marketing, management en muziektechniek aan toe en je begrijpt dat we hier met een muziekindustrie-duizendpoot te maken hebben. Dat wordt nog wat.

Gigi is, samen met Guus, Martijn en mij, organisator van de succesvolle Launchpad evenementen en ze zit altijd bomvol goede ideeën. Steevast legt ze haar grafisch ontwerpskills (had ik die al genoemd?) aan de dag om weer een psychedelisch verantwoorde poster te vervaardigen om de mensen naar onze showcase te lokken. Trouwens, Gigi en ik zoeken ook al een tijdje naar een miljardair om de Heli en de Launchpad te subsidiëren (Space-X zou wel een passende sponsor zijn). Ben jij een miljardair met een liefde voor de podiumkunsten? Laat het ons weten!          

De Gigmistress is natuurlijk van nog meer markten thuis dan we hier ruimte hebben om op te noemen. Wist je bijvoorbeeld dat ze een aardig woordje Bahasa Indonesia spreekt, haar huis een plantenpaleis is en ze recent van lievelingskleur is veranderd (van rood naar kobaltblauw)? Ook aardig om te weten is dat ze verdomd goede analoge foto’s maakt en hoop ervaring heeft met het vastleggen van optredens. Zoek jij iemand om jouw concert te vereeuwigen en gelijktijdig een World Press Photo in de wacht te slepen? Stuur Gigi eens een berichtje.