In the Spotlight: HUSS

Het is verfrissend om te zien als een nieuwe band echt zin heeft en gewoon keihard aan de weg begint te timmeren. Een paar maanden terug kwam ik ze tegen, toen ze nog geen HUSS heetten. Behalve enthousiasme hadden ze nog niets om te laten zien of horen, maar vorige maand trof ik ze aan, niet alleen met een naam, maar ook met een pooltafel vol flyers, en stickers, links naar alle mogelijke platforms, een aanmelding voor de Launchpad en de data van een paar optredens. Go HUSS!

Een HUSS is natuurlijk een soort rotszalm, maar het is ook een leuke band. Ze maken originele popsongs met een groovy sound. De liefde voor blues, soul en funk komt hier duidelijk naar voren. De gelaagde vocals over mellow gitaar en basgrooves roepen soms ook een heel fijn, zomers, sixties-sfeertje op, waar je lekker op heen weer kan schommelen en grooven met je ogen dicht. Het is een sound die vertrouwd is, maar de opbouw van de nummers, de hooks en de lyrics zijn inventief en verrassend. Op hun Youtube kan je, naast live opnames, de drie nummers die ze tot nu toe zelf hebben uitgebracht. Die can-do mentaliteit heeft al vruchten afgeworpen, want als ik het goed begrijp is het allemaal bij Helicopter in de studio opgenomen, met een behoorlijke kwaliteit. Zo zie je maar dat je niet altijd hoeft te sparen om die recording studio te betalen. Begin gewoon!   

Ik kwam drummer Jasper nog tegen op de jam van P60 vorige maand. Nu staan ze daar zelf en spelen een korte set op de Vivid Sessions. Dus hopelijk zie ik je daar, om van HUSS te genieten en misschien ook wel om een nootje te spelen op het grootste podium van Amstelveen. Volg deze gasten op Instagram en houd de agenda op onze website in de gaten, want we gaan hun komende concerten daar sowieso ook verkondigen. En wie weet, misschien zie je ze binnenkort wel bij Helicopter optreden.
Helicopter-agenda