In de Spotlight: Solar Instinct

Er stroomt een nieuwe energie door de Helicopter, die stolt en een kritieke massa vormt die te heet is om aan te raken. Deze muzikale machine haalt zijn kracht niet uit de verbranding van fossiele brandstoffen, maar uit de oneindige bron in het centrum van ons zonnestelsel. Een ster wordt geboren: Solar Instinct.

Een van de meest opwindende groepen die Heli als thuisbasis heeft, Solar Instinct’s nucleaire fusie van rock en funk zou King Gizzard trots maken. Deze band heeft kanaliseert de inspiratie die ze van Apollo onvingen om de wereld te verlichten, zoals Prometheus die de mensheid vuur bracht. Zullen ze wegkomen met deze hybris? Staan we op de drempel van een stralende toekomst of worden we de duisternis in gesmeten voor onze onbeschaamdheid? Alleen de tijd zal het leren.

Ik zag deze groep Titanen voor het eerst toen ze net hun sicke sticker binnen hadden gekregen, een ontzagwekkende zegel die de Illuminati terug naar hun papa zou hebben doen rennen. Op dat moment realiseerde ik me dat deze cats serieus waren, een feit dat werd bevestigd door de geluiden die uit de studio kwamen. Al snel ontwikkelde zich een onzalige set van originele psychedelische funkrockfusion die aantoonde dat hun handen misschien wel door het goddelijke werden geleid, maar dat ze zelf ook de muzikaliteit hadden om dat te ondersteunen.

Vreemde maatsoorten, fractale gitaarriffs en spacey synths worden aangestuurd door een beukende ritmesectie, terwijl Solar Instinct’s frontvrouw Isabella het publiek aanspoort met haar stem en aanwezigheid.

Ik had het geluk deze muzikale beeldenstorm van dichtbij mee te maken in de ingewanden van de onderwereld die we de Vondelbunker noemen, toen ze die grot deden schudden, geholpen door de synth-fonie van Grand Mother en de alt-pop van HUSS. Ik keerde nederig terug in het rijk der levenden.

Vorige maand hebben ze Cinetol laten schudden op haar grondvesten tijdens de tiende editie van onze Launchpad festival. Voordat de goden hun onvermijdelijke wraak over ons uitspreken, kun je het live-album van Solar Instinct op Spotify beluisteren of, nog beter, doe jezelf een plezier door deze jonge rockgoden live te zien.

Solar Instinct is Niro (Gitaar), Matthieu (Keys), Tiam (Drums), Milo (Bas), Isabel (Vocalen)

Check Solar Instinct op Instagram & Spotify