In de Spotlight: Red Light Swan

Hier hebben we een nieuwe band die durf en zelfvertrouwen uitstraalt, zonder zichzelf al te serieus te nemen. Het geheim van hun ongelooflijke charisma; leren broeken.

Met hun strakke en glimmende broekjes maken ze een entree die soepeler is dan een beboterde paling op een dansvloer. Red Light Swan bestaat uit Stefano uit Italië op zang, Basile uit Australië op gitaar, Caio uit Brazilië op bas en, uit Zuid-Afrika, Mark op drums.

Tijdens een van hun bezoeken aan de Wallen in Amsterdam zagen ze de majestueuze, smetteloze zwanen door de grachten stromen temidden van zoveel menselijke ontbering en het idee voor Red Light Swan was geboren.

De eerste keer dat ik deze jongens ontmoette, waren ze net bij elkaar, hadden ze een stel half afgewerkte nummers, maar stonden ze al te popelen om op het volgende Launchpad te spelen. Een paar maanden later deden ze precies dat, en het was een show om niet snel te vergeten.

Nu is hun repertoire aanzienlijk uitgebreid, hebben ze een geweldig logo, meer shows in aantocht, een single op Spotify en een tweede in de maak. Ze demonstreren wat je kan bereiken in een paar maanden hard werken als je alleen maar een leren broek draagt.

Hun muziek is stevige hardrock met metalen randjes zonder al te somber te worden. Headbangen op Red Light Swan is een leuke avond uit, niet in de laatste plaats vanwege het showmanschap van de muzikanten, die freaky poses aannemen of in het publiek springen om solo’s af te leveren van zo dichtbij dat je de statische elektriciteit in je haar voelt knetteren. Geloof me, een bezoek aan Red Light Swan geeft meer voldoening dan seks met een vogel voor geld.

Dus check ’em out, op Spotify, op Instagram, op Youtube, of in de Cave op 23 juni. Laat het (imitatie) leer zijn ding doen.