Ervaar Het Cafetarium

Bij de Helicopter blijven we altijd bouwen, uitbreiden en uitdijen en nu is de beurt aan ons café, waar we deze zomer een klein palletpodiumpje hebben gebouwd. We hebben deze oude ruimte nieuw leven ingeblazen om het feestgehalte in de Heli nog eens wat te op te voeren.

Nadat we in het vorige seizoen het podium in Studio 1 hadden geupgrade met toevoeging van nieuwe woofers en vliegende monitor-speakers, was het nu tijd om onze feestcapaciteiten nóg verder uit te breiden met ‘Het Cafetarium’, een plek waar we allerlei kleinere acts kunnen organiseren terwijl de bar binnen handbereik blijft. Wat was er voor nodig? Het grootste obstakel was onze sexy panterprint-pooltafel van rond de 600 kilo. Daarvoor hebben we nu vernuftige wielletjes geregeld die we eronder kunnen zetten mits Bernard beschikbaar is om de tafel op te tillen. Zo creëren we een ruimte die we ofwel met stoelen kunnen vullen, voor een huiskamerconcert, ofwel kunnen omtoveren tot een dansvloer voor de energiekere acts. Met de toevoeging van prachtige spotjes is het sfeerniveau van het café gestegen naar boven de 9000, meer dan 5000 boven het officieel toegestande niveau.

Dat was te merken tijdens de vuurdoop van het Cafetarium, met optredens van Parker Fans, Keenan Mundane en Beachtenis op 11 augustus, waar het werkelijk helemaal los ging. Twee weken later was nog een prachtige first; de open mic met de geweldige vocal coach Kim Sita en haar leerlingen, toen we met ingehouden adem hebben geluisterd naar uiteenlopend zangtalent van studenten én een aantal Rotorrockers van de Heli. Het was een relaxte, gezellige en ontroerende avond. En Wholesome AF.

De mogelijkheden zijn groot. Binnenkort zullen we ook hier de audioapparatuur nog eens uitbreiden en we willen zo veel mogelijk coole events organiseren die wat minder voeten in de aarde hebben dan een volledige line up en backline voor drie bands, zoals we regelmatig met Launchpad blijven doen. Dat betekent open mics, akoestische sets, DJ sets en jamsessies. Houd onze socials en website in de gaten voor meer evenementen en kom het Cafetarium bewonderen. En heb je zelf een idee voor een rap-battle, DJ set, stand-up avond, mime-show, slam-poetry night, movie-screening, quiz-night, spelletjes-avond, vingerverfwedstrijd, of concert, laat het ons weten!